Welkom » Recepten

Recepten

Onderstaande recepten zijn door mij/ons zelf getest en goed bevonden!!

Heb je zelf leuke recepten? Stuur ze naar mij op en ik kan ze hier opnemen!


 

INDISCHE SAUCIJZENBROODJES

Ik ben dol op hartige snacks en een saucijzenbroodje is zeker geen uitzondering. Soms wil je wel eens wat variatie en daarom heb ik deze Indische saucijzenbroodjes bedacht.

Het kost weinig moeite om ze te maken en als resultaat heb je zo’n 40 lekkere hapjes. Voor het vlees gebruik ik een worst met fijngemalen vlees, omdat ik die een prettigere structuur vind geven dan gewoon gehakt. Het vlees is wat vetter, minder droog en niet zo grof. De fijne structuur maakt het ook wat makkelijker om de broodjes netjes te snijden.

Download de pdf voor het complete recept!

 

Indische saucijzenbroodjes
PDF – 382.0 KB

____________________________________________________________________________________________

 

ZOUTE KOEKJES

Lekker bij de borrel !!

Bereidingstijd ca. 20 minuten.

 

 

 

INGREDIËNTEN

  • Plakken bladerdeeg .Ik gebruik altijd 5 diepvries plakken van Koopman ca. 15x15 cm.
  • Zout
  • 1 Ei
  • Sesamzaad, komijnzaad, maanzaad , garneer amandelen en strooikaas.

BEREIDING

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Besmeer de plakken met het eiwit
  3. Bestrooi de plakken met zout
  4. Bestrooi per plak met komijnzaad, maanzaad, sesamzaad en strooikaas.
  5. Snij de plakken in gewenste diverse lengtes met een breedte van 1 cm
  6. Druk de garneer amandelen op een plak op ca 2 cm van elkaar in rijen.
  7. Snij de plak met de amandelen in vierkantjes  van ca 3 cm.
  8. Leg alle stukjes op bakpapier op de badplaat .
  9. Plaats de bakplaat midden in de oven.
  10. Na ca 5-10 minuten (kan per over verschillen; zelf even in de gaten houden) zijn de koekjes klaar.
  11. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

  

KAASKOEKJES

Download het recept hieronder.

Kaaskoekjes

_____________________________________________________________________________________________

Zelfgemaakte kippenragout

Ingrediënten voor 6 personen

1 kilo soepkip of kipfilet, 1 ui, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 50 gram boter, 40 gram bloem, beetje citroensap, 2 eidooiers, 125 ml slagroom of kookroom, 2 el peterselie en nootmuskaat

Voorbereiding

Doe de kip in een pan en giet er zoveel water op dat hij onderstaat. Voeg de in kwarten gesneden ui, de latierblaadjes en de kruidnagels toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur hierna laag en laat het circa een half uur met de deksel op de pan gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder indien nodig het vel, haal het vlees van de botten en snij het fijn. Zeef de bouillon en meet een halve liter af.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan loslaat. Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met het citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus. Roer de eidooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Bestrooi met peterselie.

Serveertips

In ragoutbakjes maar ook lekker in een rijstrand.


 

 

Daging Rendang 

Indonesisch Hoofdgerecht

 60-120 min.

INGREDIENTEN 4 personen : 1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 0,4 (1 blik) l kokosmelk, 1,25 dl water. 

HULPMIDDELEN : Goede zware pan, Keukenmachine

Bereidingswijze:

1 het vlees in blokjes van ca. 3 cm snijden. In een schaal doen. 2 uien, knoflook, gember, pepers en water in keukenmachine pureren. Het mengsel aan het vlees toevoegen. 3 koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaaadjes en citroengras erdoor roeren. In een pan doen. de kokosmelk erdoor roeren en langzaam aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en zonder deksel 1 uur zacht laten koken; af en toe roeren. Het vuur heel laag zetten en nog 30 min. laten sudderen; af en toe roeren. het vlees moet heel gaar zijn (een beetje uit elkaar vallen). het vocht moet geabsorbeerd zijn. verwijder citriengras voor u het gerecht serveert.

Opmerking: het gerecht tijdens de laatste 30 min. regelmatig roeren om aanbranden en schiften van de kokosmelk te voorkomen.

Serveertips

Met witte rijst en groenten